De best betaalde sporters van het decennium

Met 2020 breekt er een nieuw decennium aan en dat geeft ons de gelegenheid om terug te kijken op de afgelopen tien jaar. Misschien waren de jaren 2010 tot en met 2019 wel een jaar vol successen voor velen, in ieder geval wel voor enkele sporters. Er zijn natuurlijk tal van gebieden in de tak sport waar we op terug kunnen blikken, maar aangezien geldlenenzonderrente.nl een financieel en geen sportief forum is, geef ik er een geldelijk tintje aan. In deze blog kijk ik welke sporters de afgelopen tien jaar het best zijn betaald. Veel leesplezier!

LeBron James

LeBron James is een Amerikaanse basketballer die momenteel actief is voor de Los Angeles Lakers in de NBA. De in Akron geboren sportman maakte in 2003 zijn debuut als basketballer en is sindsdien niet meer weg te denken uit de basketbal scene. In 2018 verdiende de Amerikaans professioneel basketballer zo’n 35,65 miljoen USD, wat neerkomt op een gemiddelde van $ 690.000 per week. Met een inkomen van $ 680 dit decennium, eindigt LeBron James op plek drie in de lijst ‘best betaalde sporters van het decennium’.

Lionel Messi

Lionel Andrés Messi Cuccittini, oftewel Messi, is al verschillende jaren bekroond tot beste voetballer ter wereld. Ook dit jaar werd het wonderkind uit Argentinië verkozen boven Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo en won hij zijn zesde Ballon D’or. Hiermee gaat hij de geschiedenis in als de voetballer met de meeste Gouden Ballen ooit. Toch is het niet genoeg om de best betaalde voetballer én sporter in deze reeks te zijn. Met een inkomen van $ 750 miljoen, wat neerkomt op zo’n, eindigt Lionel Messi op de tweede plek van ‘de best betaalde sporters van het decennium’.

Cristiano Ronaldo

Door vermoedelijk sponsordeals met Nike, een eigen kledinglijn en een plek op de cover van de wereldberoemde voetbalgame FIFA, eindigt Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, kortweg Ronaldo, op de felbegeerde eerste plek in deze lijst. Na een veelbesproken transfer van Real Madrid naar Juventus in 2018, leverde hij een heleboel salaris in. Echter behoudt hij alsnog de eerste plaats. Reden voor zijn hoge inkomen is het feit dat Cristiano Ronaldo, naast sporter, ook zakenman is. Hiermee verdiend hij een heleboel bonussen bovenop zijn loon als speler van Juventus en voorheen Real Madrid. Ronaldo heeft in de afgelopen tien jaar een bedrag van $ 800 miljoen weten te verdienen en is daarmee dé best betaalde sporter van het decennium.

Terug naar boven