Tips om financieel de coronacrisis door te komen

We worden allemaal geraakt door de huidige coronacrisis. Heel Nederland zit de afgelopen weken al zoveel mogelijk thuis om het aantal besmettingen in te dammen. Dit betekend voor veel mensen dat ze niet meer naar hun werk kunnen en hun inkomen dus voor een groot deel wegvalt. Dit kan enorm vervelende gevolgen hebben, zeker omdat het er naar uit ziet dat de quarantaine nog wel even gaat duren. Hoe je toch financieel je hoofd boven water houdt? Dat lees je hieronder. 

Stappenplan om een grip op je portemonnee te houden

Het is voor veel mensen om de vermindering van hun inkomen te compenseren en het hoofd boven water te houden. 

  1. Zet ten eerste al je inkomsten en uitgaven in een maand op een rijtje. Zo heb je duidelijk wat er precies in komt en uit gaat.
  2. Zie je nu een kostenpost waar je veel te veel aan uit geeft? Probeer dan op deze post te besparen. Let bijvoorbeeld beter op in de supermarkt met wat je koopt of zeg je abonnement bij Fox Sports af.
  3. De overheid heeft verschillende noodregelingen voor mensen in financiële nood. Schroom niet om deze hulp te accepteren in deze zware maanden.
  4. Plan een aantal maanden vooruit met je inkomsten en uitgaven en bedenk hoeveel geld je tekort gaat komen.
  5. Nu je weet hoeveel je ongeveer te kort gaat komen kun je uitstel van betalingen aanvragen of een andere oplossing vinden voor je betalingsproblemen zoals een lening.

De overheid helpt je ook graag een handje

De overheid heeft ook door dat mensen in de problemen kunnen komen door deze coronacrisis. Ze hebben dan ook verschillende regelingen voor huishoudens toegepast om mensen het een stukje makkelijker te maken. Kom jij nu in de problemen met je financiële situatie? Maak dan zeker gebruik van de hulp van de overheid. Een aantal voorbeelden van deze noodregelingen:

  1. Er is geen gedwongen verkoop van woningen tijdens de coronacrisis
  2. Er zijn tijdens de coronacrisis geen huisuitzettingen
  3. Verschillende banken hebben aangegeven de hypotheeklasten te verlagen of zelfs op te schorten voor mensen in geldnood. Deze betalingen zullen echter wel in de toekomst nog betaald moeten worden.
Terug naar boven