Hoe hou je je bruiloft binnen budget?

Yes.. je bent ten huwelijk gevraagd of hebt iemand ten huwelijk gevraagd. Je kijkt vast en zeker uit naar deze mooie dag. Misschien is de voorpret nog wel het leukst, alles plannen, organiseren en zorgen dat alles helemaal jouw smaak is. Maar, dan komt het budget. Vaak vallen de kosten van een bruiloft hoger uit dan verwacht. Hier lees je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw bruiloft een droom wordt qua kosten. 

Budget bepalen 

Voor de hand liggend misschien maar voor veel koppels blijkt dit toch een lastig dingetje. Het bepalen van het budget is iets dat je niet zomaar 1,2,3 doet. Je moet hierbij rekening houden met allerlei verschillende factoren. 

Eén van die factoren is het spaargeld, hoeveel geld heb je al gespaard voor je bruiloft? Wil je nog meer gaan sparen? En hoe lang duurt het nog tot aan je bruiloft? Hiermee kun je keuzes maken voor het te bepalen budget.

Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar het aantal gasten, ga je ervoor kiezen om heel veel mensen uit te nodigen? (Dus, verre familieleden en mensen die je eigenlijk niet zo goed kent). Of kies je ervoor om een selecte groep mensen uit te nodigen. Het is jouw bruiloft dus je mag ook zelf weten wie je uitnodigt. Zorg wel voor een duidelijke grens, dat is zeker ook makkelijk met het bepalen van het budget.  

Bespaartips

Heb je een kleiner budget? Dan kun je besparen op kleine dingen van je bruiloft. Heb je een grote tuin? Denk er dan eens over na om je bruiloft in je eigen tuin te houden. Dan bespaar je al veel op de locatie en kun je helemaal uitpakken met accessoires en aankleding. Hiermee maak je je bruiloft ook nog eens helemaal eigen. Met de catering kun je ook besparen, zorg wel altijd dat je goede kwaliteit eten hebt! Maar, heb je geen geld voor een 5-gangen menu? Zorg dan voor een goede bbq of bijvoorbeeld een chique foodtruck. De opties zijn eindeloos! 

Terug naar boven