Tips om meer geld te verdienen met tweedehands spullen

Iedereen wil natuurlijk extra geld verdienen naast zijn of haar baan. Een van de manieren is om tweedehands spullen te kopen en deze weer te verkopen tegen een winstmarge. In deze blog ga ik jou uitleggen hoe jij extra geld kunt verdienen door tweedehands producten weer door te verkopen.

Tip 1: Zoek in plaatsen met een relatief hoog inkomen

Deze plaatsen kan je makkelijk vinden door gewoon te Googlen naar ‘welvarende plaatsen nederland’. Wanneer je hierop zoekt krijg je een lijst van de top 10 meest rijke/welvarende plaatsen in Nederland.

Een andere tip is om rond te vragen in je eigen woonplaats en gaan kijken waar bij jou in de buurt de meest welvarende wijken zijn.

Ook kan je gaan zoeken in de plaatsen rondom deze welvarende plaatsen. Vaak zijn dit de plaatsen waar mensen nog steeds relatief veel te besteden hebben dus een grotere kans van slagen.

Tip 2: Laat stiltes vallen

Veel mensen laten de koopjes liggen door niet te vragen naar een veel te lage prijs. Bijvoorbeeld wanneer je gaat onderhandelen bij een verkoper en de vraagprijs is 10 euro. Je biedt hem 5 euro. De kans is vrij groot dat de verkoper meteen ‘Nee’ zegt. Nadat je dit bod hebt uitgebracht wacht je een paar seconden en kijk je in stilte naar het product zo laat je de verkoper twijfelen aan zijn prijs. Voordat je vertrekt biedt je de verkoper 7 euro voor het product. De kans is nu een stuk groter dat hij akkoord gaat met je eigenlijk veel te lage bod.

Tip 3: Doe je research wat verkoopt

Voordat je producten gaat kopen is het slim om eerst te kijken wat mensen kopen en waar mensen op bieden. Denk aan Marktplaats of eBay. Het voordeel van eBay is dat je kan zien wat mensen gekocht hebben via het platform. Helaas is dan ook het nadeel dat er weinig Nederlandse gebruikers op het platform zitten dus daarom ligt onze voorkeur bij Marktplaats.

Bij Marktplaats kan je zoeken op verzamelobjecten en zien wat mensen bieden op de producten. Zo krijg je een realistische prijs indicatie wat je voor moet vragen en wat je ervoor wilt betalen om winst te maken.

Iedereen wil natuurlijk extra geld verdienen naast zijn of haar baan. Een van de manieren is om tweedehands spullen te kopen en deze weer te verkopen tegen een winstmarge. In deze blog ga ik jou uitleggen hoe jij extra geld kunt verdienen door tweedehands producten weer door te verkopen.

Terug naar boven