3 tips om slimmer om te gaan met je geld

Geld verdienen gaat bij niemand vanzelf, geld uitgeven gek genoeg wel. We proberen allemaal zo slim mogelijk om te gaan met ons geld en zo wat geld te besparen. Het is voor iedereen fijn om wat geld over te houden om te sparen voor een dure aankoop als een auto of huis. Zoek je dus tips om slimmer om te gaan met je geld en een zakcentje over te houden aan het einde van de maand? Lees dan hier verder.

Sparen met een plan

Veel mensen sparen vaak zonder een duidelijk plan te hebben. Ze weten namelijk dat ze in de zomer een verre reis gaan maken naar Thailand. Ze hebben dit alleen nog niet helemaal uitgezocht en weten dus niet precies hoeveel geld ze moeten sparen. Dit kan ervoor zorgen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan en misschien geld tekort komt voor je vakantie. Een tip om dit tegen te gaan is om op tijd je vakantie plannen concreet te maken. Wanneer je weet hoeveel geld je moet sparen ga je verstandiger met je geld om en ga je je spaardoel hoogstwaarschijnlijk wel halen. 

Ook kleine uitgaven tellen mee

Veel mensen denken dat ze alleen geld kunnen besparen door dure aankopen niet meer te doen. Dit is echter niet waar, ook kleine uitgaven tellen mee. Ga namelijk eens de deur uit met je eigen brood op zak in plaats van een broodje te halen in de kantine elke dag. Het lijkt alsof dit niet zo’n verschil zal maken. Dit is echter niet het geval als je bedenkt dat je 3 euro per dag, 15 euro per week en 60 euro per maand bespaard. Als je al van dit soort kleine aankopen dus optelt kom je op een hoog bedrag uit aan het einde van het jaar. Wil je dus slimmer omgaan met je geld? Probeer eens van dit soort kleine aankopen te vervangen voor een goedkopere optie. 

Maak een plan voor je schulden

Schulden maakt iedereen wel. Is het nou door te studeren of een huis te kopen, vroeg of laat loopt iedereen er tegen aan. Nou is dit helemaal niet erg wanneer je er slim mee om gaat. Het is namelijk belangrijk dat je je schulden zo snel mogelijk aflost. Schulden gaan namelijk alleen maar meer geld kosten, je wilt hier dus zo snel mogelijk vanaf. Een tip om zo snel mogelijk van je schulden af te komen is om een plan te maken om er vanaf te komen. Maak een plan voor hoeveel je aflost iedere maand. Dit zal uiteindelijk helpen met zo snel mogelijk van je schulden af te komen.

Terug naar boven