Hoe begin ik met cryptocurrencies?

Zit jij er aan te denken om te beginnen met cryptocurrencies omdat, de bank toch weinig rendement levert? In deze blog gaan we jou een aantal tips geven zodat, jij zo effectief mogelijk te werk kan gaan.

Lees je in

Ga niet meteen al je geld pompen in cryptomunten waar je geen verstand van hebt. Zoek eerst uit wat nu precies een cryptocurrency is en wat vooral belangrijk is wat een blockhain is.

Doe je research

Doe je onderzoek vooral in het begin over welke munten op de markt zijn. Tegenwoordig heb je heel veel ‘crypto guru’s’ die je laten denken te weten welke munt nu gaat stijgen en welke munt gaat dalen. Uiteindelijk blijft het een gok en kan je niet vaststellen welke munt het volgende succes gaat worden. Je kan je research doen door middel van whitepapers over de munten te lezen die je in het oog hebt.

Begin klein

Vooral in het begin is het verleidelijk een groot bedrag in te zetten en binnen een klap de nieuwe Bill Gates te worden. Helaas is de markt van cryptocurrency niet zo makkelijker, ons advies is dan ook begin klein met bijvoorbeeld 100 euro en houd in de gaten hoeveel je geld waard kan worden. Of in het meest negatieve geval kan verliezen.

Handelen of investeren?

De meeste crypto investeerders beginnen met alleen kopen van de munten en gaan deze in de gaten houden of ze gaan stijgen of dalen. Ze zien crypto meer als een investering die geleidelijk aan meer waard zou kunnen worden.

Naast het investeren heb je ook het handelen op de beurs oftewel de ‘exchange’. Dit lijkt als het waren heel erg op het handelen CFD’s. Je koopt en verkoopt dan op basis van het effect in de markt op de currency.

Digitale wallet of hardware wallet?

Wanneer je een cryptomunt koop wordt het jouw eigendom. Echter, is het niet net zoals een normale bank dat deze garant staat voor de veiligheid van jouw geld. Het is dus cruciaal dat je je munten veilig opslaat. Dit kan op zowel een digitale wallet maar ook op fysieke wallets. Wij adviseren een fysieke wallet omdat, deze niet direct in verbinding staat met het internet en hierdoor moeilijker te hacken is.

Houd je munten in de gaten

Maak gebruik van een app waardoor je je munten in de gaten kan houden. Met een zogenoemde portfolio app kan je eenvoudig de koersen in de gaten houden en weet je wanneer het verstandiger is je munten te houden of te verkopen.

Terug naar boven