In deze dingen moet je investeren!

Geld investeren kan een erg slimme methode zijn om meer geld te verzamelen. Sparen is altijd slim, maar tegenwoordig krijg je niet zoveel rente meer over je spaargeld. Daarom kun je dat spaargeld ook investeren, als je dat slim doet kun je namelijk erg veel winst maken. Als je niet zou weten waarin je moet investeren, probeer dan een van de volgende dingen.

Vastgoed

Er komen steeds meer mensen in Nederland, die allemaal een woonplaats nodig hebben. Daarom is investeren in vastgoed een erg goed plan. De huizenprijzen stijgen namelijk al jaren best wel flink. Als je een huis 5 jaar hebt kan het in veel regio’s tot wel 20% meer waard zijn geworden in die tijd. Bovendien kun je je huis in de tijd dat je het hebt, en de waarde dus alleen maar groeit, ook nog eens verhuren. Daardoor komt er nóg meer geld binnen en daarom is investeren in vastgoed een goed idee. Natuurlijk kan er altijd een crisis komen die een daling van de huizenprijzen tot gevolg heeft, maar dan kun je je huis nog steeds verhuren en met de verkoop wachten totdat de huizenprijzen weer gaan stijgen.

Crowdfunding

Via crowdfunding kan je ondernemers helpen die willen beginnen maar geld nodig hebben. Als jij denkt dat een ondernemer een goed idee heeft en daarmee succesvol kan worden, kun jij hem helpen met het verzamelen van startkapitaal. Daardoor kan hij zijn idee op de markt brengen en als dat idee het goed doet krijg jij je geld terug van de ondernemer, met een extra rendement erbij.

Cryptocurrency

Dit is een riskante vorm van investeren, omdat er soms grote winsten, maar ook grote verliezen aan gekoppeld zijn. Omdat cryptocurrency online geregeld is, gaat het zonder bank en zonder transactiekosten. Je bewaart je geld in je online portemonnee, maar die kan gehackt worden, dus dat is ook een risico. Maar als je geluk hebt met de flink fluctuerende koersen, dan kun je extreem veel winst maken.

Terug naar boven