Niet teveel geld uitgeven op vakantie? Lees dan verder!

Waar het voor de meeste mensen mis gaat op vakantie? Geen nee kunnen zeggen. Op vakantie lijkt altijd alles leuk en je zou het liefst bij ieder souvenirwinkeltje iets mee willen nemen als aandenken. Maar tel daar de dagelijkse ijsjes, het uiteten gaan en de extra drankjes bij op en je vakantie wordt behoorlijk prijzig! Wil je binnen je budget blijven? Probeer dan de volgende tips.

Dagbudget

Spreek van tevoren met jezelf een budget af en verdeel dat over de dagen. Zorg dat je je dagbudget contant bij je hebt, wat het makkelijker maakt om je financiën onder controle te houden. Pin aan het begin van je vakantie een groot deel van je budget. Doordat je dit contant hebt, heb je snel inzichtelijk wat je nog uit kunt geven. Pin niet je hele budget, als je dan onverwachts iets extra uit wil geven, blijf je alsnog binnen je budget. Zorg dat je iedere dag alleen je dagbudget bij je hebt. Neem wel je pinpas mee zodat je in geval van nood niet volledig zonder zit, maar probeer je te houden aan je dagbudget.

Uit eten

Een makkelijke manier om binnen je budget te blijven is door te gaan eten bij lokale restaurants. In het buitenland kan het behoorlijk lonen om een lokaal tentje op te zoeken net buiten het toeristische centrum. Lokale restaurants zijn vaak goed, let wel goed op of er ook locals zitten! Uit eten gaan bij lokale restaurants zorgt er ook voor dat je echt kennis maakt met lokale producten. Daarnaast hebben veel verblijfplaatsen in het buitenland de optie om ontbijt bij te boeken, terwijl je veel goedkoper uit bent wanneer je buiten de deur een vers ontbijtje haalt.

Souvenirs

Iets meenemen uit een ander land is altijd leuk. Een herinnering voor je familie of voor jezelf. Maar spreek van tevoren met jezelf af hoe veel je hier aan uit wil geven. Vaak heb je het niet in de gaten, maar veel kleine souvenirs maken samen behoorlijke bedragen. Door vooraf te bepalen hoeveel je hier aan uit wil geven, stel je grenzen voor jezelf. Door duidelijke grenzen te stellen voorkom je dat je alles koopt wat je leuk vindt! Vaak zijn souvenirs heel leuk op vakantie, maar blijken ze thuis toch minder mooi te zijn. Kleding die je op vakantie koopt belandt thuis achter in de kast en de meeste souvenirs zie je op zijn vroegst 5 jaar terug weer een keer. Zorg daarom dat je een paar echt leuke dingen mee neemt waar je ook waarde aan hecht, dit bespaard geld en zorgt ervoor dat in die paar dingen de echte herinneringen zitten.

Terug naar boven