Hoe kun je het voordeligst geld lenen?

Geld lenen.. De meeste mensen hebben van huis uit meegekregen dat dit niet het meest verstandigste is om te doen. Geld lenen kan namelijk erg duur zijn. In deze blog vindt je tips om het zo goedkoop mogelijk te maken. 

Wat is rente?

Stel je leent 100 euro met 5% rente. Dan komt het erop neer dat je die honderd euro terug moet betalen, maar ook 5% er bovenop. In dit geval moet je dus 105 euro terugbetalen aan bijvoorbeeld de bank. Nu lijkt dit met een bedrag van 100 euro niet zo veel, maar bij een bedrag van 100.000 wordt dit al anders. Je moet dan namelijk al 5.000 euro extra terugbetalen. Bedenk je eens wat je allemaal van dat geld had kunnen doen! 

Goedkope rente

Bovenstaande is ook de reden dat veel mensen op zoek zijn naar een lage rente. Je wilt immers niet ontzettend veel geld kwijt zijn met het lenen van geld. De hypotheekrente ligt nu erg laag en dat betekent dat je weinig geld bij hoeft te betalen als je een huis koopt. Daarnaast kunnen studenten bij DUO tegen 0% rente geld lenen. Dit is een super goedkope optie! Dus kun je hier geld lenen, kies daar dan voor. 

Risico’s geld lenen

Bedenk wel dat als je geld leent dat je dit geld dan ook een keer terug moet betalen. Gebruik je lening dan ook niet om (nutteloze) impulsaankopen te doen. Hier ga je zeer zeker spijt van krijgen wanneer je moet terugbetalen. Daarnaast kan geld lenen ook verslavend zijn. Er zijn best veel mensen die er tegenaan lopen dat als ze eenmaal erachter komen hoe makkelijk geld lenen is dat ze dan veel leningen gaan afsluiten. Wat hierbij het probleem kan zijn is dat je voor iedere lening een BKR registratie krijgt. Wanneer je te veel van die registraties hebt kun je geen leningen meer afsluiten. Dat houdt in dat je dus ook geen lening meer kunt afsluiten voor bijvoorbeeld een telefoon. En dat is niet erg handig! 

Terug naar boven