Financiële tips 2019

Veel mensen geven onnodig veel geld uit aan verschillende dingen, zonder hier zelf bewust van te zijn. Gebruik daarom deze tips om in 2019 geld te besparen!

Breng duidelijk in kaart waar je geld heen gaat

Vaak is het geld aan het eind van de maan op en denken mensen: ‘’waar is al mijn geld heengegaan?’’, daarom is het handig om bij te gaan houden waar en wanneer je geld uitgeeft. Bewaar bonnetjes of schrijf in een boekje waar je geld aan uit hebt gegeven. Bovendien kun je ook gaan besparen op dingen die je elke maand veel geld kosten door te kijken waar je elke maand veel geld aan uitgeeft.

Maandelijkse kosten

Vooral verzekeringen en abonnementen kosten mensen vaak onnodig veel geld. Als je een verzekering afsluit kijk je vaak naar welke dan het goedkoopste/voordeligste is voor jou, maar dat kan veranderen. Kijk daarom vaker of er andere, goedkopere, opties zijn voor jou. Abonnementen op tijdschriften die je eigenlijk nooit meer leest, moet je ook opzeggen. Ze zorgen alleen voor meer afval en je bent waarschijnlijk gelukkiger zonder.

Bouw een buffer op

Zorg dat je ten alle tijden een buffer hebt voor uitgaven die gaan komen. Anders zul je altijd zien, dan gaat je telefoon kapot, net nu je geen geld meer hebt. Als je dan nog geld moet gaan lenen heb je dubbele kosten, rente en een lening. Als je zorgt dat je een buffer hebt voor onverwachte uitgaven, voorkom je dit.

Onnodige spullen

Tegenwoordig hebben mensen spullen die nergens voor nodig zijn. Geautomatiseerde gordijnen, zelfrijdende stofzuigers/grasmaaiers. Het zijn leuke gadgets om te hebben, maar het zijn ook risico’s. Al die dure systemen kunnen kapot gaan en voor nog meer onnodige uitgaven zorgen. Koop daarom geen onnodige gadgets, maar spaar dit geld.

Een reactie

Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven